Waterstofeconomie en MEOB

Klik op plaatje om te vergroten en artikel te lezen
Klik op plaatje om te vergroten en artikel te lezen
Waterstof en duurzame energie op MEOB Oegstgeest

Waterstof is een veilige drager voor elektrische energie. In december 2012 bepleitte DEOdrive in de Oegstgeester Courant de realisatie van een waterstof-elektrisch tankstation op het MEOB terrein. DEOdrive ziet kansen voor een New Energy Science Park waar innovatie, bedrijvigheid en duurzame technologie samenkomen. Deze zichtlocatie langs de A44 biedt goede mogelijkheden voor:

  • Waterstof tankstation
  • Elektrisch Snellaadstation
  • Power to Gas oplossing (bij te groot aanbod (duurzame) elektriciteit deze omzetten in waterstof en bijmengen in aardgasnetwerk)
  • Zonnepanelen coöperatief exploiteren
  • Aanjagen van hoogwaardige werkgelegenheid en bedrijvigheid
Waterstof Economie
waterstof, hydrogen

DEOdrive staat ook voor Duurzame Elektrische Opslag. Als de zon onder gaat en als de wind niet waait, willen we toch graag groene stroom hebben. Dat kan door deze elektrische energie veilig in waterstof op te slaan door het gebruik van een waterstof brandstofcel die uit elektriciteit en water twee dingen maakt: zuivere zuurstof en zuivere waterstof.

Bij grotere vraag en of gebrek aan duurzame energie bronnen levert de waterstof weer elektriciteit. Dit proces kan eindeloos worden herhaald en dat maakt “Dat wij morgen kunnen doen wat wij vandaag doen, zonder dat wij of onze kinderen er overmorgen last van hebben”™

Ook kunnen elektrische auto’s rijden op waterstof. De eerste auto’s rijden al rond in Nederland en deze auto’s tanken waterstof en rijden zonder laden naar Parijs en terug. De eerste waterstof tankstations worden in 2013 gebouwd.

DEOdrive heeft bijgedragen aan het totstandkomen van een waterstoftankstation in de gemeente Albrandswaard, naast het ANWB station langs de A15 in Rhoon (Rotterdam-Zuid).

Daarnaast adviseert DEOdrive energiebedrijven met de zogenaamde Power-to-Gas oplossingen. Hiermee stellen wij onze maatschappij in staat om duurzaam opgewekte elektriciteit om te zetten in waterstofgas, dat wij, dankzij ons hoogwaardige Nederlandse aardgasnetwerk, tot 20% veilig en efficiênt bij te mengen in ons aardgasnetwerk. Dit vermindert onze afhankelijkheid van aardgas.

Uiteraard bepleiten wij naast waterstof als drager voor elektrische energie ook ” gewoon”  elektrisch rijden op batterijen. Wij geloven dat deze vormen prima naast elkaar kunnen bestaan. In onze mobiliteit zullen kleinere, regionaal rijdende voertuigen voornamelijk rijden met een batterij en de wat grotere voertuigen die langere afstanden afleggen op een batterij, aangevuld met een brandstofcel op waterstof.

hyundai-ix35-fcev-215-1024x691

Zie hiervoor ook de website van de gemeente Albrandswaard:
http://www.albrandswaard.nl/index.php?simaction=content&mediumid=12&pagid=3931&fontsize=12